Beurre blanc

Written by Nina Rød. Posted in Oppskrifter

  • Porsjoner: 4
  • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

  • 5 stk sjalottløk
  • 2,5 dl hvitvinseddik
  • 3,25 dl fiskekraft
  • 225 gr smør
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Hakk sjalottløken. Ha den i en kjele med vinen og fiskekraften. Kok til du har igjen 1/3 av det du begynte med.

Ta av varmen. Hold igjen litt av smøret, men ta mesteparten i kjelen og pisk det inn (det smelter sakte, men sikkert). Når det er helt jevnt, har du i resten av smøret og pisker det til det blir jevnt.

Smak til salt og pepper.

Denne sausen er spesielt god til for eksempel flyndre eller torsk.

 

Trackback from your site.

Besøksadresse:
Hulderveien 18
9016 Tromsø

Postadresse:
Postboks 87
9251 Tromsø