Blinis med løyrom

Written by Nina Rød. Posted in Oppskrifter

  • Porsjoner: 4
  • Vanskelighetsgrad: Medium

Ingredienser

  • 1/4 pakke gjær
  • 2,5 dl melk
  • 4 dl hvetemel
  • 2 stk egg
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss smeltet smør
  • løyrom og rømme eller creme fraiche

Fremgangsmåte

Varm melka til den er 37 grader. Smuldre gjær oppi melka. Hell melka i en bolle, tilsett melet så forsiktig du kan, sånn at det ikk klumper seg. Skill egget. Ha eggeplommen i røra, og sett eggehvitene til side. Bland i smør og salt. Dekk bollen med et klede og la stå i en time. Stivpisk eggehvitene og vend dem i røra like før du skal steke blinisene.

Varm smør i ei steikepanne. Ha omtrent halvannen spiseskje røre i pappa og stek f.eks. tre blinis om gangen.

Server blinis med løyrom og rømme. Server med vodka eller champagne.

 

Trackback from your site.

Besøksadresse:
Hulderveien 18
9016 Tromsø

Postadresse:
Postboks 87
9251 Tromsø