Fish & chips på engelsk

Written by Nina Rød. Posted in Oppskrifter

  • Porsjoner: 4
  • Vanskelighetsgrad: Medium

Ingredienser

  • 700 gr torskefilet eller annen hvitfiskfilet
  • salt og pepper, frityrolje
  • Frityrrøre: 3 ts bakepulver, 240 gram hvetemel, 2,5 dl vann, 1 ts salt,
  • 2 stk eggeplomme
  • Tartarsaus: 1 ts dijonsennep, 1 ts sitronsaft, 2 dl olje, 1 stk hvitløk,
  • 3 ss kapers, 3 stk sylteagurk, 1 stk sitron
  • Tilbehør: Pommes frites

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel, salt og bakepulver og tilsett iskaldt vann. Rør sammen til en jevn røre og la den få hvile i kjøleskapet i 20 minutter. Stek pommes frites etter anvisningen på pakken.

Rør eggeplommene sammen med sitron, sennep og presset hvitløk. Spe med oljen – litt om gangen, mens du rører hele tiden. Rør inn hakket sylteagurk og kapers og smak til med salt.

Varm frityrolje i en gryte eller en frityrkoker til 160 grader. Tørk fiskefiletene, skjær den i ønskede stykker og dryss over salt og pepper. Dypp fiskefileten i frityrrøren, og la røren renne litt av. Stek to og to om gangen. La dem steke i ca 5 minutter de er gyldne og sprø. Legg dem over på tørkepapir som trekker fett. Friter så resten av fisken. Server fisken med pommes frites, tartarsaus og sitronbåter.

 

Trackback from your site.

Besøksadresse:
Hulderveien 18
9016 Tromsø

Postadresse:
Postboks 87
9251 Tromsø